SUDAR S VLAKOM

Prometne nesreće osim na cestama, događaju se i na željezničkim prugama. U većini slučajeva psi i mace ne prežive sraz sa vlakom. U ovom slučaju pas je imao sreću u nesreći. Nakon što ga je udario vlak, pobjegao je i vlasnici ga nisu mogli pronaći naredna četiri dana...

Povrede koje je doživio bile su zaista strašne. Osim što je došlo do amputacije repa i dijela prednje noge, psu je doslovce oderana koža sa dijela leđa i bedra. Da stvar bude gora, sve se je odvijalo tijekom desetog mjeseca koji je bio iznimno topao.... Siroti se pas nakon udara zavukao na neko skrovito mjesto gdje ga vlasnici nisu mogli pronaći, no na žalost pronašle su ga muhe.

Jedan od groznijih prizora sa kojim se srećemo u svakidašnjoj praksi jest rana u koju je muha stavila svoje ličinke, iz kojih se već za 24 sata razviju crvi. To nazivamo mijaza. Prizor je bio zaista strašan. Iz rana na vratu, šapi, bedrima i leđima izlazilo je na stotine crva. Ovom prilikom želim reći koliko se divim vlasnicima ovog psa koji su puna tri dana i noći neumorno vadili crve iz rana i bili uporni i odlučni u nastojanju da se spasi njihov ljubimac. Prva faza u liječenju svakako je bilo riješiti mijazu. Trebalo je staviti pod kontrolu bakterijsku infekciju, očistiti rane, te omogućiti njihovo zaraštavanje. Evo nekoliko fotografija kao podsjetnik da se čuda ponekad događaju.

Prve fotografije su snimljene tek nekoliko dana nakon što su rane temeljito očišćene i počelo je njihovo sraštavanje. Lezije na vratu psa izazvane su isključivo infestacijom ličinkama muhe.