Problematične travke

28.05.2015. 12:56

Pokošena trava može stvoriti velike probleme psima i njihovim vlasnicima. Opasnu travku popularno nazivamo lastavica ili strelica zbog njenog specifičnog oblika. Vrh travke je drvenast i tvrd , a prema natrag se širi u krilca koja su pokrivena sitnim dlačicama. Zbog toga se vrlo rado zabije u kožu psa i ima tendenciju kretanja prema naprijed. U prirodi ovakav oblik klasa ima funkciju kod razmnožavanja biljke.Travka se najčešće zabije psima u šapice između prstiju gdje je vlasnici mogu sami izvaditi ako uredno pregledavaju šapice poslije svake šetnje.

Pročitaj više...

Oprez! Borov prelac

30.03.2015. 09:14

Borov prelac je vrsta leptira. Dlakave gusjenice koje se kreću u kolonama dugim i po nekoliko desetaka metara su samo razvojni oblik ovog inače dosta neuglednog leptira. Leptir radi gnijezda na borovima, iz kojih se legu gusjenice koje se onda spuštaju na tlo i formiraju kolone prije nego što će se zakukuljiti. To je obično u periodu od veljače do aprila.Gusjenice potraže rahlu zemlju u koju se zakopaju i pretvore u leptira koji će ponovno naseliti borove... Susret sa ovom dlakavom gusjenicom može imati vrlo ozbiljne posljedice po vašeg ljubimca....

Pročitaj više...

Pomognite psima iz azila

12.03.2015. 15:24

Poštovani prijatelji! Azilu za pse "Društva za zaštitu životinja Rijeka" uvijek dobro dođe vaša pomoć kako bi se i ove godine svi štićenici azila cijepili protiv bjesnoće.

Pročitaj više...

Arhiva vijesti